Hitsausta vaan opetellaan. Puikot on aika vanhoja ja kosteita. Tuppaa tarttumaan ihan extra helposti. Tuntuu jäävän muutama salko ristikkovärkkiä, joten annoin poikien alkaa tekemään opinnäytettä oman valintansa mukaan. Samuel tekee ikkunapuitteen, Robert  tuolin ja Julius portin. Aikalailla on outoa metallioppi. Huumorin voimalla ja omalla funtsimisella on saatu nähdä onnellisia ilmeitä, kun on ongelma ratkennut. 

 

Pappa toi kärrynsä takaisin ja se on nyt entistä ehompi.  Leo taas töräytti sellaisen tervehdyksen, että rappingit rapisi tiiliriveistä. Korjasin siinä ohessa jo toisenkin auton. Ekasta oli karjapuskuri poikki ja tästä oikea puskuri. Kaikki muukin mahdollinen oli tärissyt irti putoamispisteeseen. Mutta turha hötkyily pois. Älä tee sitä tänään, minkä voit tehdä huomenna.

 

Tämä pihapiiri on aivan mahtava. Mangopuun lisäksi tässä on kaksi muutakin puuta melkein toistensa sisässä. Toinen tuhlaa sinisiä kukkia tuhansittain koko ajan. Niitä aivan sataa päälle. Joka päivä ne haravoidaan pois. Toisen puun kukat ovat suurempia, eikä niitä putoile yhtä paljon. Ne ovat valkoisia kelloja. Iltaruokailulla saimme katsella ja kuunnella apinoiden elämää lähimetsikössä.

 

Kanaperheitä riittää. Niitä on tällä herralla aika monia. Tiput on kaikilla aivan pieniä. Pihapiiri on kuoputettu sen sata kertaa, mutta aina se nokka sieltä jotain löytää. On ne onnellisia, vaikkei ne sitä taida tietää. Yhdellä on yksijalkainen tipu ja otin sen kiinni tässä aamusella. Ei ois pitäny. Emo oli kimpussa alta aikayksikön hirveellä pölinällä. Puri sormeen niin pirun lujaa. Siitäs sait, senkin rosvo.

 

Talon toisessa osassa asuu paikan johtaja ja vaimo näkyy hoitavan tän kanapuolen. Yöksi kukko ja muutama pesue teljetään koirankoppiin. Oikein munalukolla lukitaan. Voisi sen sijoitus olla toinenkin, kun se nyt on tyttöjen huoneen ikkunan alla. On siellä peltikopissa kanojen korvat kovilla aamuneljästä lähtien. Aamiaismunat varmistuu sillä, kun otetaan muniva kana sisälle yöksi. Ja ulos et pääse ennen kuin hommat on hoidettu. Kun ovi aamulla lopulta avataan on riemu rajaton, ainakin kaakatuksesta päätellen. Lentääkin, kuin ei ois päätä ollenkaan.