Aamutuimaan kävelimme porukalla kirkolle tekemään loppuja hommia valmiiksi. Enemmän se oli kivien keruuta tontilta sakastin lattian täytteeksi ja hiekan kärräämistä samaan paikkaan. Aina oli uusi kotsu alla, kun edellinen täyttyi. Autokuormathan täällä tyhjenee lapiolla niin kuin täytyykin. Tuskin ovat kipistä kuulleet puhuttavankaan. Entäs sepeli sitten. Se tehdään miesvoimin moskalla. Noita sepelimyllyjä näkee harvakseltaan, kun maakunnassa liikkuu. Lattiavalua varten tuotettiin kai kuusi kuorma-autolastia!

Keinutolinjaloista ja muista roskapuista teimmekin saunapuita. Osa kannettiin kotia ja osa tuotiin oikein autolla. Jo vain olikin sauna kuuma tänä viimeisenä iltana. Tytöt pyöräyttivät oikein saunakahvit ja lopuksi poksautettiin vielä samppanjapullo projektin päättymisen kunniaksi.

Iltapäivällä urakoin halkaisten niitä loppuja laudanraatoja räystäisiin, joita oli kauimmin potkittu sivuun. Pari kaveria auttoi, senkun hoksasivat ja olihan siitäkin suuri apu, kun ei ollut mitään kunnollista tasoakaan homman tekemiseen. Ne riittivät sitten juuri ja juuri tähän tarpeeseen, lyhentyen kuitenkin koko ajan. Katto saatiin siis valmiiksi viimeisenä päivänä ennen kotiinlähtöä.

Viimeiselle päivälle kasautui pari ikimuistettavaa hetkeä. Ensin päivällä rappari taiteili seinään muistolaatan, johon me kaikki varsinaiset kirkonrakentajat, Simo, Mauri, Inkeri, Maarit ja minä painoimme kämmenemme jäljen. Leolta nyt ei saatu jälkeä tietenkään, mutta nimi komeilee siinä toisten joukossa. Kaikki paikallaolleet seurasivat innokkaina outoa tapahtumaa ja hurrasivat toimituksen päätteeksi.

Illalla olikin sitten juhlat, johon osallistuivat kaikki mahdolliset tahot siksi, että sovittiin rästihommista ja niiden maksamisesta. Silla tavalla kaikki meni nappiin, että juuri tänään saimme maksettua kaikki tavarat ja tarvikkeet toimittajalle ja näin ollen silkkaa rahaa tarvitsi jättää vain miesten palkkojhen maksuun Ne jäivät seurakuntalaisten toivomuksesta heidän rahastonhoitajalleen. Rahat laskettiin kaiken kansan nähden, ettei kukaan pysty ketään huijaamaan. Tämäkin tapahtui kännyköiden ja taskulamppujen valossa. koska pimeys taas laskeutui aikaisin. Lampunvalossa myös kaikki kiitospuheet pidettiin ja lahjat jaeattiin. Niitä ei ollutkaan vähän, Kaikki saimme suuret kauniit värikkäät huivit. Pekka-pastori jopa kaksi. Toisen harteille, toisen lanteille. Ananas vielä kaikille ja suuri pähkinäpussi. Miehille vielä olkihatut. Maaritille painava saviruukkuamppeli ja Inkerille käsinpunottu kassi. Kyllä oli lapsilla suu messingillä, kun tapahtumaa juhlistettiin limpparipullolla jokaiselle.