Ei tarvinnut poikia tänä aamuna paljon kehotella työn alkuun. Itselle tulevien esineiden valmistaminen tuntui olevan kova juttu. Samuel halusi tehdä vielä pöydän. Oli piirtänyt siitä hienon kuvankin ja mikäpä siinä, toimeksi vaan, koska materiaaliakin oli vielä. Kaikista tuli kerralla aika itsenäisiä ja sen myötä jouduin jokaiselta rälläköimään auki saumoja, kun tulos ei mua tyydyttänyt. lllalla olimme tehneet päätöksen, että valmistan metrin korkuisen työtason, josta käsin yletyn juuri ja juuri hitsaamaan seuraavan vaiheen.

 

Tänään oli ambulanssin vuoro tulla remonttiin. Pohjapanssarin  kiinnitykset oli revennyt ja laahasi maata niin, että kipinät sinkoili. Kuski oli kova remonttimies, joten riitti, kun vähän autteli. Auton varustus ei askeettisempi voi olla. Vesipönttö ja lavuaari suoralla aavlopilla auton alle. Penkki ja tuoli, sekä kiskot lattiassa. Niitten päälle roivataan patja potilaalle pehmikkeeksi, kerrotaan.

 

Tilla saatteli saunamiehen aaseineen kirkolle, kun sinne piti vielä viedä kaksi täyttä kankea putkea työtason lisäksi. Mutkissa oli tulla puskat mukaan, kun se tie sinne ei nyt ole varsin leveä. Iltapäivä menikin keskisalkoa hitsatessa. Välillä oli ihan apinamainen olo. Aina vaan tulee tukevuutta lisää. Hitsaaminen vaati taas yhteistyötä masinistin kanssa ja tason siirrossa oli myös kaksi oltava. Ihmeesti sitä jaksaa painaa, kun on mielenkiintoinen työ. 33 asteen lämpötila varjossa on aivan muuta auringossa. Viidenkymmenen asteen mittari lyö päänsä kattoon, että tärinä käy. Kokohaalari ja kolmen metrin tiiliseinät ympärillä, sekä seisova ilma, antavat vielä lisämaustetta keitokseen.

 

Maurin ja Simon epätoivoinen tehtävä on saada räystäslaudoista kelvollisia. Laudat  täällä sahataan moottorisahalla ja kai tuoreesta puusta. Tapulia en ole vielä nähnyt näillä kulmilla. Parhaiten tuo värkki sopisi Kankerin keinutuolitehtaalle. Joka ikinen lauta on sahattava vilten poikki ja liitettävä jälleen yhteen eri kulmaan. Kunnon  ruuveja ei ole saatavana. Jotain muutenkin sopimattomia uraruuveja jossain kaupassa olisi ollut. Akkuporaa täällä ei ole kuunaan nähty. Kiinalaisia nauloja kyllä löytyy. Pyöreitä ja pehmeitä. Hyvä yhdistelmä kivikovan puun kanssa. Sama juttu kirvesmiehillä ruodelaudoissa. Ikinä ei suoraa tuosta katosta saada. Mutta ei huolta eikä hätää. Kyllä se täkäläisten toleranssien puitteisiin sopii. Aikaa vaan tuhraantuu vähdätessä.